Een gevel uit wit beton voor Residentie Berckendael in Brasschaat

Het domein Berckendael, gelegen in de gemeente Brasschaat (Provincie Antwerpen), combineert een luxueus appartementencomplex met wellnessruimtes en tal van diensten. Het geheel bevindt zich in een park van 17.000 m². Voor de gevels van de gebouwen opteerden de ontwerpers voor wit beton met een gladde finish.

De duurzaamheid van het project is globaal aangepakt en resulteerde in een laagenergiegebouw met flexibele units.

De (rolstoel)toegankelijke appartementen kunnen door hun ruim en flexibel plan aan de huidige en toekomstige noden van de bewoners voldoen.

De vormgeving van Residentie Berckendael is geïnspireerd op het klassieke archetype van de zwart-witte villa van de Bredabaan te Brasschaat. Meer bepaald, de grote dakschaal, de lage kroonlijst en de hoge nok. Het bouwvolume werd in drie delen doorgesneden en geknikt volgens de vorm van het terrein, de bomen en de oriëntatie.  De omhullende dakschaal van ruwe donkergrijze natuurleien werd radicaal doorgesneden. Deze vrijgekomen gevels worden uitgevoerd in wit glad prefab beton. Ook de uitsnijdingen voor de ramen en de terrassen zijn wit geaccentueerd zodat de massieve dakschaal als een onregelmatig geperforeerd vlies boven de witte betonnen sokkel zweeft. De witte kleur van de grote terrasnissen zorgt voor een verhoogde lichtinval in de leefruimten.

Architect : Veelaert Architecten en Partners CVBA - Aannemer : Taxandria - Opdrachtgever : Cores en Gand - Gevels in prefab beton : SVK

2016, Brasschaat

Fabrikanten

SVK NV

  • Aerschotstraat 114
  • 9100 SINT-NIKLAAS
  • 03 760 49 00
  • E-mail