Prefab beton voor de Pegasusschool in Oostende

De nieuwe school Pegasus in Oostende heeft plaats voor meer dan 500 leerlingen. Voor de bouw van dit nieuwe bouwwerk heeft de architect gekozen voor prefab beton.

De school is een project in het kader van de publiek-private samenwerking 'Scholen van Morgen'. Zowel voor de gevelpanelen als voor de horizontale kaders ging de voorkeur uit naar prefab beton om het stadse en architectonische concept van het project goed in de verf te zetten. De openheid van de zijgevels staat in contrast met de gesloten aanblik van de voor- en achtergevel.

Door het prefab beton over de hele bovenste verdieping met kaders te verlengen, wordt het bovenste deel een apart en slank geheel. De kaders die op alle gevels werden gebruikt, bestaan uit prefab elementen met afmetingen die geen haar van elkaar verschillen. In de voorgevel scheidt een horizontale glazen band de onderste en de bovenste verdieping, waardoor het lijkt alsof de bovenste verdieping zweeft. De panelen van de bovenste en onderste verdieping hebben een verschillend reliëf. 

Dit project werd genomineerd in de categorie Precast in Buildings tijdens de vorige FEBE Elements Awards.

Architect : Urban Platform cvba - Aannemer : THV JUVALHO – Alheembouw - Studiebureau:Util Struktuurstudies - Opdrachtgever: AG Real Estate – DBFM Scholen van Morgen n.v. - Modelproject Open Oproep 20 Vlaams Bouwmeester

2016, Oostende

De timelaps van de werken :