De Engelse koer van Campus ZAVO in Zaventem. Prefab beton zonder limieten

De Engelse koer van Campus ZAVO in Zaventem is een voorbeeld van een indrukwekkende realisatie door middel van standaard betonmaterialen. De trap in het bijzonder trekt de aandacht en dient eveneens als een zittribune voor de jonge studenten. De gehele bekleding en constructie van de trap vormen samen een mooie harmonie. De kleur van de geel/ oranje trappen valt samen met de gevels van de omliggende gebouwen. Het gebruikte materiaal voor de coating is een standaard klinker 30X10X10 cm gecombineerd met gazontegels van 30X30 CM.
Een indrukwekkende realisatie die wederom alle mogelijkheden van prefab beton laat zien.

Met standaard materiaal heeft men op een gedurfde en indrukwekkende manier een heuse constructie gebouwd. De trap springt meteen in het oog en doet tevens dienst als tribune voor jongeren. De volledige bestrating en trappenconstructie vormen samen een harmonisch geheel. De geel-oranje kleur van de traptreden is gekozen in lijn met gevelkleur van de omliggende gebouwen. Voor de verharding heeft men gewerkt met een standaard betonstraatsteen in formaat 30x10x10 cm in combinatie met een grasbetontegel 30x30 met lijnmotief om de langwerpige vormgeving in het geheel door te trekken. Ook de boomkranselementen met lijnpatroon versterken het strakke karakter van het ontwerp.

Architect: Philippe Leemans - Aannemer: Sportinfrabouw nv - Opdrachtgever: ZAVO Zaventem - Prefab elementen : Stradus nv. 

2017, Zavemtem

Fabrikanten

Stradus

  • Dellestraat 41
  • 3550 Heusden-Zolder
  • 013 53 05 00
  • E-mail