FEBE Elements Awards 2023 - Ontdek de winnende projecten

De FEBE Elements Awards, de jaarlijkse hoogmis voor de prefab betonsector, zijn op 30 november uitgereikt in het Skyline Park in Izegem.  Het evenement kon rekenen op de belangstelling van meer dan 200 bouwprofessionelen.

De sector bekroonde de meest inspirerende projecten in vijf categorieën: Precast in Buildings, Precast in Structures, Precast in Landscape, Precast in Infrastructure en Outstanding Precast. De projecten werden onder meer beoordeeld op hun duurzaamheid, esthetiek, functionaliteit en vernieuwend karakter.

De winnende projecten van dit jaar zijn stuk voor stuk voorbeelden van innovatieve en kwalitatieve bouwoplossingen, die variëren van gedurfde architecturale structuren tot elementen die perfect in het landschap integreren.  Ze tonen op onbetwistbare wijze de veelzijdigheid van de prefab betonindustrie en het engagement om duurzame en milieuvriendelijke constructies te realiseren.

De jury bestond uit vooraanstaande experts uit de bouwwereld. Zij nomineerden drie projecten voor elke categorie. Eén daarvan werd vervolgens gekozen als winnaar van de categorie.

De winnaars van de FEBE Elements Awards 2023 zijn:

Precast in Buildings: Hofkouter – Basischool - Sint-Lievens-Houtem
Precast in Structures: Zin in No(o)rd - Brussel
Precast in Landscape: Pont des Trous - Doornik
Precast in Infrastructure: Ondergrondse speelnest - Het Zwin
Outstanding Precast: Pier Blankenberge

Het publiek gaf de publieksprijs op overtuigende wijze aan Q Residences

De FEBE Elements Awards zijn een initiatief van FEBE vzw, de beroepsvereniging van de Belgische prefab betonindustrie.

Voor meer informatie over de FEBE Elements Awards en de winnende projecten kunt u terecht op de website van FEBE vzw: www.febeawards.be