Le Globe in Knokke, een duurzaam realisatie met prefab beton

De gevelrenovatie van appartementsgebouw Le Globe in Knokke onderlijnt het duurzame karakter van beton. De nieuwe gevel is goed om jaren lang weer en wind te trotseren, en draagt bij tot de architecturale opfrissing van de zeedijk.

Voor de renovatie werd de bestaande buitenschil vervangen door een nieuwe gevel in wit uitgewassen architectonisch beton. De bestaande gevel werd gestript, de dragende structuur uitgebreid geanalyseerd en waar nodig verstevigd.

De versteviging van de structuur doet tegelijk dienst als console waaraan de nieuwe kolommen werden opgehangen. Deze ontvangen op hun beurt de horizontale elementen. Alle verbindingen zijn zodanig ontworpen dat ze duurzaam het agressieve zeeklimaat kunnen trotseren, zodat Le Globe er de komende halve eeuw weer tegen kan.

De werken werden uitgevoerd zonder het gebruik van het gebouw in het gedrang te brengen. Met dit project laat de prefab betonindustrie zien dat ze klaar is om de uitdagingen van de renovatiemarkt het hoofd te bieden.

Dit project heeft de Oustanding Precast Award 2018 gewonnen vanwege zijn duurzaamheid.

Architect: Architectenburo Kurt Reubens - Prefabrikant: Enjoy Concrete nv -  Aannemer: Bouwbedrijf Furnibo nv - Studiebureau: SBE nv - Opdrachtgever: Bouwbedrijf Furnibo nv - Andere partner : Studiebureau Dexco

2018, Knokke

Fabrikanten

Enjoy Concrete nv

  • Vaartstraat 50A
  • 8630 Veurne
  • 058 28 00 76
  • E-mail