Precast in Buildings Award 2014 voor Bedrijfsgebouw Enjoy Concrete

Het bedrijfsgebouw van prefabrikant Enjoy Concrete is een showcase voor klanten, volledig opgetrokken uit prefab beton. Het belangrijkste aandeel van het gebouw is de loods, die ook de kantoorruimte bevat. Er werden raampartijen van 6 op 3 meter geïntegreerd, net even groot als 1 prefab gevelelement.

Om de klassieke industriegevel te doorbreken en om een contrast te hebben ten opzichte van de loods werd een uitkragend volume geplaatst op het uiteinde bovenaan. Deze eyecatcher doet dienst als boardroom.

Het gebouw krijgt een eigenheid via de ‘geprinte bomenrij’, als een spiegel voor de  bomenrij langs de Damse Vaart. Via de bijzondere toepassing  van het procedé graphic concrete creëerden de ontwerpers een boeiende interactie tussen de werkelijke omgeving en het gebouw, als een reflectie van de natuur aan de andere kant van de vaart.

Opdrachtgever & projectontwikkelaar: Enjoy Building – Architect: Govaert & Vanhoutte – Aannemer: Valcke prefab beton – Studiebureau: Cobe/Studiebureau Wittouck – Prefab producten: Enjoy Concrete

2014 – Veurne

Ontdek alle projecten van de FEBE Elements Awards 2014