Ryhove, succesvolle implementatie dankzij prefab beton

De ‘Koningsdal-site’ werd in 1981 opgericht door de onderneming Ryhove. Het biedt de mogelijkheid aan mindervaliden om op een productieve manier te werken. Het gebouw, dat na enkele decennia een geleidelijke uitbreiding en transformatie kent, voldoet niet meer aan de hedendaagse werkeisen.

Na deze constatatie werden twee mogelijkheden aangeboden aan de werkgevers: de site verlaten om zich in een industriële zone te vestigen of om op de site te blijven en de nodige transformaties uit te voeren. Men koos voor de tweede oplossing. Het doel was om de werknemers verder te laten werken in hun vertrouwde en makkelijk toegankelijke omgeving.

Een gedeelte van het bestaande gebouw werd strategisch gesloopt om plaats te maken voor een nieuw gebouw.  Dit liet toe om de site te herstructureren, logistieke activiteiten te organiseren en extra kantoren, parkeergarages en studio's te creëren. 

De grootste uitdaging voor de ontwerpers was om dit gebouw met industrieel karakter te laten samenvloeien in een wooncomplex.

Voor dit project zijn veel prefab betonelementen gebruikt: kolommen, wandpanelen, sandwichpanelen prefab betonnen trappen, welfsels.

Een briljante uitdaging voor de ontwerpers.

Architect: TRANS architectuur I stedenbouw - Prefabrikant: Prefaco nv - Aannemer: Vandenbussche nv - Studiebureau: UTIL Structuurstudies - Opdrachtgever: Ryhove vzw

 

2018, Gent

Fabrikanten

Prefaco nv

  • Zwaluwstraat 21
  • 3530 Houthalen
  • 089 84 84 84
  • E-mail