Een Braziliaanse kunstenaar maakt een kunstwerk in beton

De Brugse firma Beton De Clercq werkte samen met de Braziliaanse kunstenaar Alexandre da Cunha aan een beeldhouwwerk in beton. De sculptuur werd in april tentoongesteld tijdens de kunstbeurs Art Brussels. De Braziliaanse artiest, die wereldfaam verwierf met zijn imposante werken, en de mensen van Beton De Clercq hebben elkaar gevonden door hun gemeenschappelijke passie voor beton.

Dries Aneca, directeur bij Beton De Clercq, legt uit: “Dit eerste project kan het begin zijn van een langdurige samenwerking. Beton is immers veel meer dan gewoon maar een robuust, grijs materiaal, ontstaan uit een mengeling van cement en granulaten. We willen beton in al zijn facetten optillen tot een hoog niveau, het klassieke idee ervan achter ons laten en concrete toepassingen bedenken. Beton De Clercq maakt ook designelementen voor de sector, zoals banken en sculpturen, die passen in architecturale en landschapsconcepten.”

Wat kunst betreft is Beton De Clercq niet aan zijn proefstuk toe. In het tijdschrift BETON van maart 2018 (zie artikel) hebt u al hun betonnen harten en larven kunnen ontdekken. Het bedrijf is ook al verschillende jaren partner van Sculpture Link, een sculptuurfestival dat jaarlijks georganiseerd wordt in Knokke-Heist.

Fabrikanten

Beton De Clercq bvba

  • Steenkaai 111
  • 8000 Brugge
  • 050 31 73 61
  • E-mail