Prefab beton voor de nieuwe tribunes in het stadion van KV Mechelen

Voor de renovatie en uitbreiding van zijn stadion heeft voetbalclub KV Mechelen gekozen voor prefab beton.

Het project verliep in twee fases: de eerste fase was het afbreken van de oude staanvakken H, I, J en K. Deze vakken werden vervangen door een tribune met 5.000 staanplaatsen en 2.120 zitplaatsen. Er werden ook faciliteiten geïnstalleerd in de tribunes: een fanshop, kantines en een fitnesszaal.

Fase 2 werd recent afgerond met de bouw van een tribune met 18.477 plaatsen (ter vervanging van de tribune met 13.000 plaatsen). Deze tribune biedt ook plaats aan loges, skyboxen, een kinderdagverblijf en kantoren.

Om dit project te realiseren werden draagbalken, zuilen en tribune-elementen in prefab beton gebruikt, geleverd door Betca. De zuilen vallen vooral op door hun vorm en hoogte. De uitdaging voor dit project bestond erin dat de bouwheer een zeer korte uitvoeringstermijn had opgelegd. Ruwbouw en tribunes moesten worden voltooid buiten het voetbalseizoen. 

Aannemer : Willemen nv - Mechelen - Architect : AE + Architecten – Sint-Truiden - Opdrachtgever : KV Mechelen - Studiebureau : ESA bvba – Sint-Truiden - Prefabrikant : Betca

2016, Mechelen

Een video van aannemer Willemen toont hoe snel de werken zijn verlopen:

Fabrikanten

Betca nv

  • Doelhaagstraat 81
  • 2840 Rumst
  • 03 888 55 71
  • E-mail