Quickbuild van Roosens Bétons op Batibouw

In het kader van Batibouw 2014 stelde beursorganisator FISA een unieke uitdaging voor: de Conference Room met 100 m² vloeroppervlakte - ofwel +/- 120 m² muur - in maximaal 6 uur optrekken. Dankzij QuickBuild hebben Roosens Bétons en Struxura dit huzarenstukje kunnen waarmaken.

QuickBuild is een nieuw bouwconcept dat een ruwbouwconstructie van hoogstaande kwaliteit oplevert in een aanzienlijk kortere uitvoeringstermijn. De geprefabriceerde Quickbuild-muur in licht of zwaar beton is tot stand gekomen door de ervaring en kennis van het R&D-team van de Waalse fabrikant Roosens Bétons SA en zijn Vlaamse industriële partner Struxura nv.

Het systeem is eenvoudig: er worden betonnen muren "op maat" gemaakt van blokken die gekalibreerd zijn op een volledig geautomatiseerde assemblagelijn. Deze muren worden vervolgens geleverd en opgeslagen in de volgorde waarin ze gemonteerd worden op de bouwplaats. Daarna worden de muren gepositioneerd en geplaatst met behulp van een kraan. De verbinding tussen de elementen gebeurt met hoogwaardige mortellijm.

Dankzij Quickbuild kan men gemiddeld 175 m² ruwbouw per dag afwerken, ofwel elke dag een verdieping. Men dient enkel rekening te houden met de plaatsing van de vloeren en het eventuele storten van een druklaag die twee dagen moet drogen. Een huis met een benedenverdieping en een eerste verdieping is dus in 5 werkdagen klaar!

De geautomatiseerde prefabricatie van de muren in de fabriek leidt overigens tot belangrijke besparingen. De uitvoeringstermijn wordt namelijk met 75% ingekort, zodat er ook minder lang gekwalificeerd personeel en materiaal nodig is op de bouwplaats.

Fabrikanten

Roosens Bétons sa

  • Rue Joseph Wauters 152
  • 7181 Familleureux
  • 064 55 63 07
  • E-mail