Sporthal De Ruffel in Petegem: Scandinavisch ontwerp met wandpanelen

Kom je bij de nieuwe sporthal van Petegem aan, dan overvalt je een gevoel van weidsheid. ‘De Ruffel’ ligt temidden van wandelpaden, voetbal- en petanquevelden en een groen aangelegde parkeerplaats. De perceptie van ruimte is nog sterker in de sporthal zelf. Het lichte gebouw treedt via zijn raampartijen tot op het maaiveld in wisselwerking met de groene omgeving.

De betonconstructie in combinatie met gelamelleerde spanten en betonnen wanden zijn robuust, kunnen nauwelijks beschadigd worden en zijn bijna onderhoudsvrij.  De geïsoleerde wanden in grijs beton kregen twee verschillende tinten mee, wat het complex een dynamische uitstraling geeft. Nog aan de buitenkant springen de plinten van wit architectonisch beton met graniet in het oog.

Aannemer: Industriebouw Willy Naessens - Architect: Firmin Mees - Opdrachtgever: Solva Intercommunale, Aalst

2012 - Sporthal De Ruffel, Petegem

Fabrikanten

Megaton nv / Structo nv

  • Industriezone 2 - Nederwijk-Oost 279
  • 9400 Ninove
  • 054 33 45 11
  • E-mail

Seveton nv

  • Meersbloem-leupegem 58
  • 9700 Oudenaarde
  • 055 23 25 60
  • E-mail

Gebruikte toepassingen

  • Wanden in prefab beton

    Holle wanden - Dubbele wanden, Standaard betonmetselstenen, Betonblokken, Geïsoleerde dubbele wanden,...