Stad Aalst kiest voor betonstraatstenen

Loop je in Aalst over straat, dan is de kans groot dat er betonstraatstenen onder je schoenen liggen. De uienstad kiest al 20 jaar voor kleinschalige materialen van beton en heeft er inmiddels zo’n half miljoen m² geplaveid.

Het is niet toevallig dat een middelgrote stad als Aalst voor betonstraatstenen kiest. Zogenaamde ‘klinkers’ kennen hun beste toepassingen voor straten die niet primair op rijdend verkeer zijn gericht. Ideaal dus voor zones 30, schoolomgevingen, pleinen, verkavelingen, voet- en fietspaden.

Kleur in de straat

Akkoord, iedereen kent wel een klinkerweg die er na enkele jaren niet meer zo goed bij ligt. Werken van nutsmaatschappijen ontsieren dikwijls het straatbeeld. Daar is een oplossing voor. In Aalst stelt men voor om nutsmaatschappijen niet met eigen (soms niet-erkende) aannemers te laten werken. Besturen zouden er veel baat bij hebben indien één erkende aannemer, aangesteld door de stad of gemeente alle herstellingswerken op zich zou nemen. Betonstraatstenen kunnen bij de juiste plaatsing gemakkelijk 20 jaar intact kan blijven. Verzakkingen, oneffenheden of beschadigde stenen kunnen echt wel gemakkelijk vermeden worden!

En nog dit….Wist je dat Aalst ook de geboorteplaats is van het intussen klassieke ‘molenwiekverband’? Ooit leverde een aannemer teveel trommelstenen van verschillende formaten (10/10, 14/14 en 21/21) geleverd. Met wat puzzelwerk kreeg men ze toch gelegd. De methode vergt veel zaagwerk, maar met de nodige expertise ontstaan kwalitatief hoogwaardige straten en pleinen.

Fabrikanten

Bleijko nv

  • Beurtkaai 4
  • 8800 Roeselare
  • 051 27 23 50
  • E-mail

Gebruikte toepassingen

  • Bestrating

    In deze sector vindt u alle producten die bestemd zijn voor tuinen, parken, wegen en hun directe omgeving.