BETON 242

, in de categorie Tijdschrift BETON .
  • BETON 242

BETON 242 staat volledig in het teken van duurzaamheid. Deze editie bevat als centraal onderwerp de FEBE Elements Awards die dit jaar dan ook de focust leggen op duurzaamheid. De awards werden uitgereikt in de volgende categorieën: Precast in Buildings, Precast in Structures, Precast in Landscape, Precast in Infrastructure en Outstanding Precast. De winnende en genomineerde projecten kan u terugvinden onder de voorgaande links. 

De studenten waagden hun kans om een unieke reis naar San Francisco in de wacht te slepen. Ze dienden een video samen te stellen waarin ze de voordelen van de prefab beton aantonen met de nadruk op duurzaamheid. Maar liefst 8 studenten mogen zich laureaat van deze wedstrijd noemen, 4 studenten werden gekozen door de jury en 4 studenten dmv publieksvoting. De winnende projecten kan je terugvinden in BETON 242.

In deze decemberuitgave komen we met een wel heel speciale primeur. In Evere kan u voortaan Belgiës eerste Ultra Hoge Sterkte Beton brug terugvinden. De brug werd in december geplaatst in opdracht van spoorwegbeheerder Infrabel. Het gebruik van UHSB zorgt ervoor dat de brug slanker kon worden gemaakt, zonder plaatwapening en toch sterker dan een gewone voorgespannen brug.

De bomen door het certificatiebos gaat dit keer over COPRO.

Als slot kan u de traditionele betonnieuws lezen.