Gemeente Kruibeke wint FEBESTRALprijs - Operatie Perforatie

, in de categorie Nieuws.
  • Gemeente Kruibeke wint FEBESTRALprijs - Operatie Perforatie

De gemeente Kruibeke wordt beloond met de FEBESTRALPRIJS-OPERATIE PERFORATIE. De prijs - 100m² waterdoorlatend bestratingsmateriaal - werd dinsdag 14 mei uitgereikt.

Dinsdag 14 mei overhandigden Raf Pillaert, Product Manager Infrastructure van FEBESTRAL en Lien Braem, vertegenwoordigster van STRADUS, de leverancier van de waterdoorlatende bestrating, hun prijs aan de gemeente Kruibeke. Deze laatste ontving 2x100m² waterdoorlatende bestratingsmaterialen om gesloten en ondoorlatende verhardingen mee te vervangen.

Met Operatie Perforatie zetten Infopunt Publieke Ruimte en rioolwaterzuiveringsbedrijf Aquafin het afgelopen jaar iedereen aan om overbodige verharding weg te halen en plaats te maken voor water en groen. Aquafin beloonde 11 projecten met een budget om hun plannen uit te voeren en FEBESTRAL, de vereniging waarbinnen de fabrikanten van prefab-betonnen producten voor de bestratingsmarkt zich verenigen, stelt 10 keer 100 m² waterdoorlatende bestratingsmaterialen ter beschikking.

Nergens in Europa wordt er zoveel open ruimte per inwoner ingenomen als in Vlaanderen. Daardoor krijgt regenwater nog nauwelijks de kans om in de bodem te dringen, met wateroverlast én bodemverdroging tot gevolg. Opnieuw meer ruimte geven aan water en natuur, dat willen Infopunt Publieke Ruimte (onderdeel van de Voetgangersbeweging) en Aquafin, met de medewerking van FEBESTRAL en Natuurpunt, bereiken met Operatie Perforatie.

Aquafinprijs en/of FEBESTRALprijs voor de beste projecten

In totaal werden 87 projecten ingediend om kans te maken om in de prijzen te vallen: een budget van 100.000 euro, te verdelen over meerdere projecten  en/of 100m² waterdoorlatende bestratingsproducten. Een jury, bestaande uit vertegenwoordigers van beide organisatoren, FEBESTRAL en het Departement Omgeving van de Vlaamse overheid, Natuurpunt, beoordeelde vervolgens de ingediende dossiers. Zo werden 18 projecten gekozen (11 voor de Aquafinprijs en 10 voor de FEBESTRALprijs), waaronder 2 projecten van de gemeente Kruibeke..

Contact FEBESTRAL : Raf Pillaert – raf.pillaert@febe.be - +32 478 31 07 65