Ontspanning troef in BETON 239 van maart 2018

, in de categorie Tijdschrift BETON .
  • Ontspanning troef in BETON 239 van maart 2018

De lente zet haar eerste voorzichtige stappen in het land. Ze brengt ons ongetwijfeld mooie dagen, en zorgt voor welgekomen ontspanning na de lange winter.

Wie het over ontspanning en vrije tijd heeft, denkt vaak aan voetbal en andere sporten. BETON ging praten met de vertegenwoordigers van BETCA. Ze legden ons uit hoe prefab beton het voetbalstadion van KV Mechelen nieuw leven inblies. De gemeente Jette heeft onlangs een nieuwe omnisportzaal gebouwd, ook in prefabbeton. Dankzij deze aanpak werden de werken in een recordtijd uitgevoerd! Over ontspanning gesproken, daar horen ook wandelingen en trektochten bij. We raden iedereen die hierin geïnteresseerd is aan om ook eens een kijkje te gaan nemen in de sportzaal van Velzeke, waar hoge composietwanden geïnstalleerd zijn.

Misschien trekt u op een zonnige dag weleens naar de Maasvallei, met zijn bijzondere Maasbakens in prefab beton.

Voor wie ondanks het warmere weer toch meer voor de wintersporten te vinden is, geen nood: de nieuwe Aspen-indoorskipiste in Wilrijk, die ook werd gebouwd met prefabbetonelementen, kon door deze methode haar oppervlakte gevoelig uitbreiden.

Op beton kan ook worden gespeeld. We stellen u verschillende projecten in prefab beton voor, waar zowel jong als iets minder jong veel plezier aan kan beleven.

Op technisch vlak vraagt BETON om waakzaamheid wat betreft valse prefab.

Lees ook onze update van de brochure over voorgespannen brugliggers.

FEBE heeft onlangs ook een nieuw lid verwelkomd: de firma ELBETON. BETON had een gesprek met Francis Reynaert, technisch directeur bij ELBETON.

In onze reeks over certificatie stellen we u in dit nummer SECO voor.

Tot slot is er uiteraard ook het traditionele “Betonnieuws”.